개요

Food Systems Supply-chain Sustainability tool(FoodS3)는 Institute on the Environment의 Northstar Initiative for Sustainable Enterprise에서 2015년부터 개발한 플랫폼이다. FoodS3의 목적은 식량 자원의 물류망을 분석하여, 유통과정에서 가려지는 원산지 및 중간도착지의 환경영향 기여도를 평가하고, 지속가능한 시스템을 위한 대안을 제시하는 데 있다.

현재 미국 옥수수를 원료로 하는 식량망을 분석하여 PNAS에 게재하였다. 진행중인 연구로는 미국 내 콩과 밀의 유통망에 대해서 분석 중이며, 중남미 지역의 사탕수수에 관한 연구도 진행 중이다.

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관련 연구실적

  • Unique water scarcity footprints and water risks in US meat and ethanol supply chains identified via subnational commodity flows, Environmental Research Letters (2020)
  • Effects of spatial scale on life cycle inventory results, Environmental Science & Technology (2019)
  • Subnational mobility and consumption-based environmental accounting of US corn in animal protein and ethanol supply chains, Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (2017)
  • Growing ethanol sector drives corn supply chain shift for the last decade, 2017 AGU Fall Meeting, December 11-15, 2017, New Orleans, LA, Paper Number GC31D-1031.
    • Taegon Kim, Jennifer Schmitt, Kate A. Brauman, Timothy M. Smith, Kyo Suh
  • Carbon and water footprint of corn-intensive industry considering spatially explicit supply and demand, 2017 Joint Conference ISIE and ISSST, June 25-29, 2017, Chicago, IL, Poster #1015.
    • Taegon Kim, Jennifer Schmitt, Timothy M. Smith, Rylie Pelton, Andrew L. Goodkind
  • Private sector embedded water risk: Merging the corn supply chain network and regional watershed depletion, 2016 AGU Fall Meeting, December 12-16, 2016, San Francisco, CA, Paper Number GC43D-1195.
    • Taegon Kim, Kate A. Brauman, Jennifer Schmitt, Andrew L. Goodkind, Timothy M. Smith